POLHORSKÝ FESTIVAL S CHUŤOU ZABÍJAČKY

VÔŇA KLOBÁSKY, PEČENÉHO MÄSA, JATERNÍC ČI OŠKVARKOV SA ŠÍRILA NAJSEVERNEJŠOU OBCOU SLOVENSKA UŽ DRUHÝ ROK. V ORAVSKEJ POLHORE PRIPRAVILI ZABÍJAČKOVÝ FESTIVAL PLNÝ RÔZNYCH DRUHOV ŠPECIALÍT. NA ZABÍJAČKE SA STRETLA CELÁ DEDINA.

V OBCI NEZABÚDAJÚ NA TRADÍCIE. AJ KEĎ SA V DNEŠNEJ DOBE ZABÍJAČKA POMALY VYTRÁCA, POLHORCI UKÁZALI VÝROBU TRADIČNÝCH MÄSOVÝCH VÝROBKOV NAJMÄ DEŤOM A MLADŠEJ GENERÁCII. HLAVNOU MYŠLIENKOU FESTIVALU BOLO ZÁROVEŇ SPOJIŤ ĽUDÍ NIELEN V OBCI, ALE PRILÁKAŤ I MNOHÝCH TURISTOV.

NA FESTIVALE SI PRIAMO PRED OČAMI ĽUDÍ VO VÝROBE ZABÍJAČKOVÝCH ŠPECIALÍT ZASÚŤAŽILO DESAŤ TÍMOV. SVOJE VÝROBKY ROBILI PODĽA VLASTNEJ RECEPTÚRY A PRETO PRINIESLI DELIKATESY JEDINEČNÉ SVOJOU CHUŤOU, VÔŇOU, TVAROM ČI FARBOU. POCHVALU A OBDIV DOSTALI VŠETCI. CENU ZA NAJLEPŠIE MÄSOVÉ VÝROBKY VŠAK ZÍSKAL TÍM PENZIÓNU HRUBJAK Z ORAVSKEJ POLHORY.

SÚŤAŽIACICH HODNOTILA ODBORNÁ MEDZINÁRODNÁ POROTA ZLOŽENÁ Z POZVANÝCH HOSTÍ.

O DOBRÚ ZÁBAVU SA POSTARALI AJ FOLKLÓRNE VYSTÚPENIA VIACERÝCH ĽUDOVÝCH SKUPÍN. HUDBA A SPEV UŽ NEODMYSLITEĽNE PATRIA K ORAVSKEJ POLHORE, KTORÁ POČAS ROKA PRIPRAVUJE MNOHÉ ZAUJÍMAVÉ HUDOBNÉ PODUJATIA, MEDZI KTORÝMI DOMINUJE NAJMÄ GAJDOVAČKA. ZABÍJAČKOVÝ FESTIVAL TAK DOPLNIL PESTRÚ PALETU POLHORSKÝCH AKTIVÍT A ZÁROVEŇ BOL AJ DOBROU PRÍLEŽITOSŤOU, ABY SA ĽUDIA STRETLI, POROZPRÁVALI A ZBLÍŽILI.

O autorovi

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *