fbpx

Počas jarných prázdnin budú mať Dolnokubínčania korčuľovanie a kino zadarmo

Dolný Kubín, 28. februára 2019 – S blížiacimi sa jarnými prázdninami pripravila dolnokubínska samospráva pre svojich občanov i návštevníkov mesta korčuľovanie na zimnom štadióne a premietanie rozprávky zadarmo. Stačí ak záujemcovia o korčuľovanie zavítajú na štadión v popoludňajších hodinách od pondelka 4. marca do piatku 8. marca 2019.

 

„Aj týmto spôsobom chceme našim malým aj veľkým Dolnokubínčanom ponúknuť program, počas prázdnin, aby mohli spoločne tráviť čas s rodinou a popri tom si aj zašportovať. Stačí ak si prinesú na štadión korčule a dobrú náladu. Budeme radi, ak ich príde čo najväčší počet,“ povedal primátor mesta Ján Prílepok.

 

Pre širokú verejnosť bude ľadová plocha zadarmo prístupná v čase od 14:00 do 15:30 hodiny. Počas sezóny túto halu využívajú aj hokejisti Mestského hokejového klubu Dolný Kubín na výchovu a rozvoj mládežníckeho hokeja v meste. Taktiež sa stala domovským stánkom Mestského športového klub Hviezda Dolný Kubín a svoju základňu tu má aj slovenská parahokejová reprezentácia.

 

Okrem toho radnica pripravuje s Mestským kultúrnym strediskom vo štvrtok 7. marca aj prázdninové kino, kde je pre deti a ich rodičov pripravená animovaná rodinná rozprávka – Justin: Ako sa stať rytierom. Začiatok premietania je naplánovaný o 16.00 hodine v divadelnej sále MsKS. „Výberom tohto animovaného filmu chceme ponúknuť divákom pohodovú a oddychovú rozprávku pre celú rodinu. Jej príbeh môže byť pre mnohých z nás inšpiráciou. Veríme, že si mnoho ľudí nájde čas a zavíta k nám na premietanie,“ vysvetlila Jana Greššová, riaditeľka Mestského kultúrneho strediska v Dolnom Kubíne.