fbpx

Žilinská župa začala s úpravou bežeckej magistrály

4.1.2019, Žilina – Priaznivci bežeckého lyžovania sa môžu tešiť. Vo štvrtok v popoludňajších hodinách začala Žilinská župa s úpravou terénu obľúbenej Beskydsko-Javorníckej lyžiarskej bežeckej magistrály, keď sa zlepší počasie, bude nasledovať stopa. Ako prvý bol upravený úsek Melocík – Kasárne, dnes a zajtra sa upravuje úsek Melocík – Semeteš. Už počas trojkráľového víkendu si tak budú môcť bežkári vychutnať nádherné výhľady na zasnežené Javorníky. Včerajšia bohatá snehová nádielka sa postará o pravú zimnú atmosféru.

Žilinská župa upravuje stopu z Makova – Kasární až na Husárik tak, aby sa slovenská stopa napojila na Kasárňach na českú stopu. Vytvára tak unikátnu slovensko – českú stopu po hrebeni Javorníkov v celkovej dĺžke približne 60 kilometrov.

Pre milovníkov bežeckého lyžovania sú všetky čerstvé informácie  dostupné na webovej stránke kraja www.zilinskazupa.sk v sekcii Bežkoservis.  Na jednom mieste tak nájde všetko podstatné a môže pridávať i vlastné fotografie a komentáre. Infoservis Beskydsko – Javorníckej magistrály nájdete i na Facebooku.