fbpx

Veľkonočné trhy v Dolnom Kubíne sú v zamení tradícií a prípravy na Veľkú noc

Dolný Kubín, 8. apríla 2019 – Obľúbené dolnokubínske Veľkonočné trhy zaplnia od dnes 8. apríla do zajtra 9. apríla Námestie slobody a vnútorné priestory Mestského kultúrneho strediska v Dolnom Kubíne. Počas dvoch dní čaká na návštevníkov trhov 116 predajcov z celého Slovenska s tradičným veľkonočným tovarom. Na trhoch nebude chýbať ani 42 stánkov s remeselníckymi výrobkami, ktoré budú otvorené každý deň od 9:00 do 20:00 hod. Taktiež na námestí nájdu ľudia aj stánky s občerstvením.

„Tento rok sme sa snažili do nášho mesta priniesť tradičnú prípravu na Veľkú noc, ktorá už klope na dvere. Pri výbere záujemcov o predaj výrobkov a služieb sme sa snažili uprednostniť tých, ktorí ponúkajú najmä veľkonočný tovar. Návštevníci sa preto môžu tešiť na stánky s dekoráciami, veľkonočnými obrusmi, ale nechýbajú tu ani potreby do domácnosti a kuchyne, potraviny, mäsové výrobky, koreniny, sušené ovocie, pečené koláče a trdelníky,“ povedala Jana Greššová, riaditeľka Mestského Kultúrneho strediska v Dolnom Kubíne.

Okrem stánkov s remeslami a veľkonočnými dobrotami, ponúknu trhy aj produkty z dielní domácich majstrov, remeselníkov, cukrárov a pekárov. Nebudú chýbať kraslice, korbáče pre šibačov a rôzne dekorácie. Tiež tam návštevníci nájdu šunku, klobásku či iné veľkonočné dobroty a bežný tovar.

„Novinkou tohtoročných trhov je predaj bezobalovej „ čapovanej“ drogérie, kde si môžu ľudia do vlastných nádob zakúpiť napríklad  tekuté mydlo, sprchový gél, prací gél, prášok, aviváž, prostriedok na umývanie či sódu bikarbónu. Ďalšou novinkou je predaj sadeníc a stromčekov do záhradky a ďalších záhradkárskych potrieb,“ priblížila Greššová.

V dolnooravskej metropole majú veľkonočné trhy pomerne dlhú tradíciu. Podľa slov riaditeľky MsKS v Dolnom Kubíne sa uskutočňujú už viac 16 rokov, vždy dva týždne pred Veľkou nocou v pondelok a utorok.

 „Pre našich občanov je to miesto, kde sa radi stretávajú nielen za účelom nákupu, ale aby spoločne trávili čas so svojimi priateľmi. Preto veríme, že si tu počas týchto dní nájde cestu čo najviac ľudí nielen z Dolného Kubína, ale aj z okolitých obcí,“  dodala Greššová.

Organizátori vyzývajú všetkých účastníkov veľkonočných trhoch, aby si počas podujatia dávali pozor na osobné veci a dbali na svoju bezpečnosť.