fbpx

Námestovsko-francúzsky projekt Rodinoviny prináša pozitívne správy počas pandémie

Snímka obrazovky 2021-04-20 o 12.18.33

Na Orave máme množstvo inšpiratívnych ľudí!

Denisa Braikeh – rodáčka z Námestova aktuálne manažuje nový projekt Rodinoviny, ktorý má pomôcť mladým udržať alebo znovu nadviazať kontakt so staršími členmi spoločnosti.

Na stránkach prinášajú mladým informácie a tipy, ako komunikovať so seniormi a snažia sa o osvetu v oblasti medzigeneračnej komunikácie. Ich cieľom je upriamiť pozornosť mladých na to, že starší ľudia nevyužívajú moderné komunikačné technológie. Nemali by sme na nich zabúdať, ale prispôsobiť sa ich potrebám.

Princíp projektu je jednoduchý, mladí pomocou aplikácie nahrávajú fotky a správy. Na konci mesiaca všetky odkazy spracujeme do novín a pošleme ich starým rodičom, ktorí tak budú vedieť, čím ich deti a vnúčatá žijú. Je to spôsob komunikácie, ktorý mladým vyhovuje a je im vlastný. Môžu tak jednoduchšie udržiavať vzťahy so starými rodičmi, ktorí nie sú prítomní na sociálnych sieťach.

Rodinoviny sú preto odpoveďou, ktorá vyhovuje obom stranám. Mladí používajú aplikáciu, seniori dostanú tlačené noviny. Viac si o projekte môžete prečítať na stránke www.rodinoviny.sk alebo na sociálnych sieťach (Facebook, Instagram).

V rámci firmy dávajú prácu ľuďom, ktorí sú často pri pracovných pohovoroch znevýhodnení (mamičky cez/po materskej, končiaci študenti alebo čerství absolventi). Rovnako sa snažia robiť projekt čo najviac lokálne. Všetky materiály, služby, tlač a distribúcia prebiehajú na miestnej úrovni, neobracajú sa na zahraničných dodávateľov. Chcú podporiť domácu ekonomiku a slovenské resp. oravské talenty.